Om oss

Välkommen till EriCsson Ur och Guld din smyckesbutik på nätet.


Vi är ett familjeföretag med rötter i ur och guldsmedsbranchen sedan 1930-talet.

Vår affärsidé är att erbjuda dig ett spännande sortiment av välkända varumärken och nya  talangfulla designers. Vi älskar vackra smycken, klockor, inredning, färg och form.

Vi som driver EriCsson Ur och Guld idag är mor och dotter, Lisbeth och Jeanette EricssonVi har  många års samlad erfarenhet  både från smyckes och urbranchen.


Historik

F.M. Ericsson Ur Startades av Fritjof Melker Ericson 1935 i Majorna i Göteborg. Melker Ericsson var utbildad urmakare och kom ursprungligen från Norrköping, Han började sitt yrkesliv i Stockholm på 20-talet och kom senare till Göteborg  där han började arbeta som urmakare hos olika butiker. Han drömde om att starta eget och började sin bana som egen företagare hemma i köket på Älvsborgsgatan i Majorna. Han skaffade sig så småningom en lokal i Majorna och startade sin butik.


Melker Ericsson fick 2 barn sonen Sune o dottern Stina. Sonen Sune tog över sin fars butik 1946 .
1962 var det dags för Sune Ericssons son Denny att fortsätta i sina förfäders bana.Denny  utbildade sig till urmakare på Borensbergs urmakarskola,
jobbade som lärling hos Gastons Ur, öppnade egen verkstad
i Mölndal och 1974 var det dags att ta över butiken i Majorna.

Butiken i Majorna drevs av Urmakare Denny Ericsson
fram till 1994 då han tillsammansmed sin fru Lisbeth Ericsson
köpte Altelje Guldsmidei Mölndal och slog samman de
två butikerna till 

EriCsson Ur och Guld

Verksamheten flyttades till Bergmansgatan 6 mitt i Mölndal Centrum

Den 29/12 låstes dörren för sista gången till den fysiska butiken 

eftersom torget skulle byggas om och Bergmansgatan 6 skulle rivas.

EriCsson ur och guld levde vidare som webbutiken JemasMix  via Jeanette och Lisbeth
Idag har Jemasmix Fått ny plattform och därmed återgått till sitt ursprungliga namnVi fortsätter med samma affärsidé, personlig familjär service  med ett handplockat sortiment från  våra favoritdesigners. Både välkända etablerade designer och nya stjärnskott.. Vi kommer även att ha en spännande Vintage av delning med många unika varor. Hoppas ni hittar något ni gillar.  Just nu har vi ingen fysisk butik eller något  showrum men håll utkik det kanske kommer .