Läderarmband outlet

Innan armbandsuret kom  använde man sig av fickur. Utvecklingen av armbandsur, alltså att ha en klocka med ett armband som skulle bäras på armen istället för i fickan, fick fart med hjälp av militären. Varje soldat måste kunna veta vad klockan var och behövde därför ha klockan lätt tillgänglig (på armen). På så sätt gjorde klockarmbandet sitt intåg och blev ett vanligt sätt att bära sin klocka

.Här tänkte Jag prata lite om läderarmband

 Äkta läder är vanligtvis gjort från djurhud från: Kor, getter, får, gris och häst (Förr i tiden var också hud från alligator, krokodil, ödla och andra exotiska djut vanliga.

Med prägling av läder menar man ytstrukturen på lädret man tex kan få konstgjort  läder att likna äkta läder, men också få äkta läder att likna läder från djur som idag anses hotade.Då står det Präglat kalvskinn tex i beskrivningen av bandet  Lädret man använder då är oftast kohud eller kalvläder.  

För att ändra utseendet på banden ytterligare syr man ofta i banden och lägger till flera  lager av läder, detta för att göra banden tjockare. Man stoppar ofta banden för att göra dem mjukare och bekvämare.

Det finns krokodil och ödlefarmar där man föder upp djuren i syfte att använda deras skinn till kläder skor handskar accessoarer som klockarmband etc.

Det vi säljer i denna butik är redan producerade produkter om finns i vårt lager, men  med den insikt och kunskap vi besitter idag hade vi valt bort dessa skinn ur vårt sortiment. Nu tycker vi det vore slöseri och meningslöst att inte använda dessa vackra skinn. 

Vi vet också att våra produkter kommer från Stora Aktörer i Klockarmbandsbranchen  såsom Bandax ,Hirsch etc.  vilket borgar för god kvalitet och allergivänliga material